Ім'я померлого Зленка присвоять найвищій відзнаці МЗС України

Рішення ухвалив міністр Кулеба
Ім'я померлого Зленка присвоять найвищій відзнаці МЗС України
Анатолій Зленко Фото: Фейсбук-сторінка Дмитра Кулеби
2 Березня 2021, 08:02
читать на русском

Найвища відзнака Міністерства закордонних справ України "За відданість дипломатичній службі" матиме ім’я колишнього голови відомства Анатолія Зленка.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Кулеби, він ухвалив таке рішення особисто.

Таке рішення я ухвалив сьогодні, у день, коли ми втратили першого міністра закордонних справ незалежної України, людину, яка все життя була відданою нашій державі та її дипломатії - Анатолія Зленка, - написав міністр.

Читайте також

За його словами, Зленко забезпечив тяглість дипломатичної традиції на зламі 1991 року, заклав фундамент дипломатії незалежної України, виховав багатьох зірок української дипломатії і головне - залишився для всіх взірцем дипломата.

Я ніколи не працював з ним безпосередньо і не маю права називатися його учнем. Я прийшов до МЗС у 2003 році, коли він добував останні дні на посаді міністра, яку обіймав вже вдруге. Але навіть за таких обставин Зленко встиг залишити на мені свій слід - тоді його щойно видана "Дипломатія і політика" стала першою книжкою, яку я прочитав вже як фаховий дипломат. Він пішов, а я розпочав свій шлях з його книги, - згадав Кулеба.

Нагадаємо, 1 березня на 83 році життя помер перший керівник Міністерства закордонних справ України часів незалежності Анатолій Зленко.

Довідка: Анатолій Зленко очолював МЗС України у 1990-1994 роках. Від 2000 до 2003 року був також представником України при ООН.

1