Інфекціоніст розповів, чи потрібно вакцинуватись від грипу, якщо є щеплення від COVID-19

Коронавірус та грип - це різні інфекції
Інфекціоніст розповів, чи потрібно вакцинуватись від грипу, якщо є щеплення від COVID-19
Хвороба, температура (фото: Pexels)
28 Вересня 2021, 19:58
читать на русском

Вакцинуватися від грипу потрібно, якщо хочете уникнути ускладнень або перебуває в групі ризику. Але минулого року грипу в Україні не було, і цьогоріч його може не бути в достатній кількості.

Про це розповів стратег, інфекціоніст, консультант з управління змінами Вадим Арістов в ефірі Українського радіо.

За його словами, коронавірус та грип - це різні інфекції.

Вакцину від грипу потрібно робити, або якщо ви маєте на це кошти і хочете уникнути ускладнень, або коли ви знаходитесь у групі ризику: маєте легеневі захворювання, серцеву недостатність, літній вік, вагітність.Тому вакцинація від грипу для когось не завадить, а для когось є просто моментом виживання, - сказав експерт.

Інфекціоніст додав, що минулого року в Україні не було грипу, і цього року його також може не бути в достатній кількості, однак, всі ці речі не зникають.

Якщо людина робить щеплення проти конкретних штамів грипу, то в неї залишається певна частина імунних клітин, яка буде пам'ятати це і через кілька сезонів може допомогти організму.

Нагадаємо, що головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін переконаний, що вакцинація більшості вчителів допоможе уникнути спалаху COVID-19 у кожній школі.

Читайте також

1