Іноземець організував нову схему незаконного перетину кордону України для чоловіків

Для цього використовувались дипломатичні номери на авто
Іноземець організував нову схему незаконного перетину кордону України для чоловіків
Фото: nabu.gov.ua
13 Червня 2022, 12:01
читать на русском

НАБУ допомогло викрити схему незаконного перетину кордону військовозобов’язаними, яку організував громадянин Молдови. Для цього використовувались авто з дипломатичними номерами.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Детективи НАБУ спільно з поліціянтами та прикордонниками викрили схему з незаконного перетину україно-молдовського кордону військовозобов'язаними громадянами України.

10 червня 2022 року задіяному у ній громадянину Молдови повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні.

Фото: nabu.gov.ua

Під час перевірки НАБУ інформації про можливе надання неправомірної вигоди службовим особам міжнародних організацій детективи виявили схему протиправного переміщення через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків-громадян України.

За 3 тис. дол. США організатори схеми пропонували переміщення через державний кордон начебто за документами Організації Об’єднаних Націй на автівці з дипломатичними номерами, - зазначили детективи.

Як було встановлено, фактично організатори транскордонного трансферу здійснювали переміщення за підробленими паспортами громадян Молдови автомобілями з молдавською реєстрацією з можливістю незаконного виїзду на територію Молдови на транзитній ділянці траси "Одеса-Рені".

Фото: nabu.gov.ua

Під час одного з таких вояжів автівку, якою керував громадянин Молдови, і в якій перебував громадянин України, зупинено прикордонниками та детективами НАБУ.

Нагадаємо, що від початку війни близько 3 250 чоловіків намагалися виїхати з України, з яких 900 мали підроблені документи.