Стало відомо, скільки чоловіків намагалися втекти з України під час війни

Ухилянти від мобілізації вигадували різні схеми виїзду за кордон
Стало відомо, скільки чоловіків намагалися втекти з України під час війни
Прикордонник фото: пресслужба ДПСУ
12 Червня 2022, 21:22
читать на русском

Від початку війни близько 3 250 чоловіків намагалися виїхати з України, з яких 900 мали підроблені документи.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу в Медіацентрі Україна.

На зеленій ділянці кордону, це поза межами пунктів пропуску, з 24 лютого нами було затримано 3 250 таких осіб. Крім того, були спроби виїхати за межі України через пункти пропуску, використовуючи підробні документи. Таких було виявлено 900 осіб, - сказав Андрій Демченко.

Він зазначив, що ухилянти від мобілізації та люди, які їм допомагають, вигадують різні схеми виїзду за кордон. Таким чином нещодавно прикордонники Західного загону викрили одну зі схем.

За легендою організатора цієї схеми, чоловіки мали виїжджати за межі України як водії для перевезення вантажів. Його клієнтами були українці призовного віку і ті хто підпадав під загальну мобілізації, - пояснив Демченко.

Прикордонники затримали зловмисника під час спроби вивезти з країни чоловіка в пункті пропуску Шегині. Зокрема, організатору незаконного виїзду за кордон заплатили 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував петицію про дозвіл виїздити з України чоловікам призовного віку. На його думку, звернення повинно бути адресоване батькам загиблих воїнів. Але за законом є певний термін, протягом якого буде дано офіційну відповідь.

Читайте також

1