Іспанська армія розпочне військові навчання для ЗСУ

Навчання проходитиме на найбільшому в Європі тренувальному таборі Сан-Грегоріо під Сарагосою
Головне
Іспанська армія розпочне військові навчання для ЗСУ
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
18 Вересня 2022, 21:02
читать на русском

В Іспанії навчатимуть українську армію користуватися бойовими танками, боєприпасами польової артилерії великого калібру та зенітними батареями.

Про це повідомило іспанське видання Infodefensa.

Перша група з приблизно 20 солдатів прибуде до Іспанії на початку наступного тижня і пройде підготовку щодо поводження з бойовими танками, боєприпасами польової артилерії великого калібру, наприклад, наданими Іспанією, і зенітними батареями, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що навчання ЗСУ проходитиме на найбільшому в Європі тренувальному таборі Сан-Грегоріо під Сарагосою. Таким чином українські військові прибудуть до країни літаком ВПС Іспанії. Він забере українців у Польщі. Курс навчання триватиме близько місяця.

Таким чином, Іспанія робить ще один крок у підтримці України проти путінської Росії. Міністр оборони Маргарита Роблес вже оголосила минулого тижня на засіданні Контактної групи з оборони України, що міністерство запропонувало навчальні модулі для навчання українських військових використанню зенітної батареї, яка також була передана у розпорядження української влади, - розповіли у виданні.

Також під час навчання українські військові краще зрозуміють процедури використання, умови зберігання та транспортування артилерійських боєприпасів, які постачає Іспанія.

Нагадаємо, Міністерство оборони Данії вирішило організувати на території країни навчання для українських військових.

Читайте також