Італійська влада арештувала 11 вілл близького до путіна олігарха - ЗМІ

Його статки Forbes оцінює у 4,6 млрд доларів
Італійська влада арештувала 11 вілл близького до путіна олігарха - ЗМІ
Моше Кантор / Фото: GETTY IMAGES
1 Вересня 2022, 15:13
читать на русском

Італійська влада наклала адміністративний арешт на 11 одиниць нерухомості на Сардинії, що належать 68-річному російському олігарху Моше Кантору. У квітні він потрапив під санкції ЄС та Великої Британії як людина, близька до президента РФ владіміра путіна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на італійське видання L’Unione Sarda.

Моше Кантору був основним власником найбільшого у світі виробника мінеральних добрив "Акрона", його статки Forbes оцінює у 4,6 млрд доларів. Після введення санкцій Кантор передав свою частку в управління менеджменту.

Саме у зв'язку з санкціями італійська влада наклала арешт на 11 вілл у Порто-Ротондо, зареєстрованих безпосередньо на Кантора або пов'язаних з ним.

Крім цього, під час сповіщень про заходи щодо арешту вілл правоохоронці звернули увагу на присутність громадян України в одній з резиденцій. Це були люди, які залишили свою країну через російське вторгнення. Ситуація може пояснюватися тим, що дружина Кантора має українське походження, вважає видання.

2013 року тодішній президент Італії Джорджіо Наполітано нагородив Кантора званням кавалера Великого хреста ордену "За заслуги перед Італійською Республікою".

Нагадаємо, що Міністерство фінансів США розширило санкції проти росії. Зокрема, до списку увійшла колишня російська спортсменка, яку вважають коханкою путіна, Аліна Кабаєва.

Читайте також