Італійські вчені знайшли живих нащадків Леонардо да Вінчі

Дослідники вивчили 15 поколінь родини да Вінчі
Італійські вчені знайшли живих нащадків Леонардо да Вінчі
Італійські історики Алессандро Веццозі і Аньєзе Сабато (Фото: Daily Mail)
8 Липня 2021, 01:06
читать на русском

Італійські історики Алессандро Веццозі і Аньєзе Сабато дослідили сім'ю да Вінчі й простежили 5 гілок, від предків Леонардо і до нащадків - наших сучасників.

Про це пише Daily Mail.

Історики витратили десять років на вивчення записів, щоб зібрати воєдино чоловічу лінію сім'ї да Вінчі. Генеалогічне древо Леонардо да Вінчі прослідкували через 690 років і 21 покоління, виявивши 14 живих нащадків чоловічої статі.

Історія почалася з Мікеле (який народився в 1331 році) і охопило п’ять сімейних гілок, в тому числі ту, яка привела до його прапраправнука Леонардо (який народився 1452 року).

До 15-го покоління сім'ї дослідники зібрали дані про більш ніж 225 різних осіб, які становлять генеалогічне древо да Вінчі.

Серед 14 живих нащадків — фермери, офісні працівники, шпалерник, продавець порцеляни і навіть художник, які кажуть, що пишаються спорідненістю з генієм.

Жоден з нині живих нащадків не живе у Вінчі, тосканському містечку, де народився Леонардо, але проживає в різних тосканських муніципалітетах — від Монтелупо-Фьорентіно до Ластра-а-Сінья і Версіло.

Читайте також