В Італії знайшли зображення Христа роботи Леонардо да Вінчі

Раніше про цю картину да Вінчі було невідомо, бо вона зберігалася в приватній колекції
В Італії знайшли зображення Христа роботи Леонардо да Вінчі
Леонардо да Вінчі (Фото з відкритих джерел)
19 Листопада 2020, 22:59
читать на русском

В Італії знайшли ескіз, на якому зображений Ісус Христос. Техніка виконання малюнка свідчить, що автором роботи може бути Леонардо да Вінчі.

Про це пише видання "Коментарі".

Провідні фахівці вважають, що малюнок Ісуса Христа належить легендарному художнику. На це вказують положення голови Христа на малюнку, динамізм і використання червоної крейди.

Невпізнаний раніше ескіз був написаний самим Леонардом да Вінчі. Малюнок виконаний червоною крейдою в стилі художника і схожий з іншими роботами майстра як автопортрет да Вінчі, "Вітрувіанська людина", "Голова жінки" і багато інших. Також дослідницька група висловила думку, що зображення Ісуса дуже схоже на автопортрет самого да Вінчі. Лабораторний аналіз демонструє, що начерк датується початком XVI століття, - розповіла мистецтвознавиця Анналіза ді Марія.

Читайте також

Раніше робота да Вінчі була невідома, бо вона зберігалася в приватній колекції. Потім малюнок продали колекціонерові з італійського міста Лекко.

Спеціалісти, які працювали над вивченням картини, збираються підсумувати результати дослідження на пресконференції у Флоренції, після спаду другої хвилі коронавірусу в Європі.

Нагадаємо, нещодавно під офісною будівлею в центрі Рима археологи знайшли рештки розкішного будинку та саду римського імператора Калігули, який правив з 37 по 41 рік нашої ери.

1