Залишки палацу Калігули знайшли у центрі Риму - фото

Археологічні розкопки на цій території тривали три роки
Залишки палацу Калігули знайшли у центрі Риму - фото
Калігула (фото: Daily Mail)
18 Листопада 2020, 04:04
читать на русском

Під офісною будівлею в центрі Рима археологи знайшли рештки розкішного будинку та саду римського імператора Калігули, який правив з 37 по 41 рік нашої ери.

Про це повідомило Daily Mail.

Італійські дослідники розкопали цю ділянку. Вони знайшли розкішний палац із прикрашеним садом та фонтанами, а також екзотичний звіринець, де мешкали страуси, олені та ведмідь.

Зазначається, що знайдені артефакти, зокрема коштовності, монети, кістки тварин і металева брошка, що належить імператорській гвардії, планують виставити на загальний огляд.

Докторка Мирелла Серлоренці з Міністерства культурної спадщини розповів, що виявлені рештки розповідають неймовірні історії, починаючи від тварин.

Ми знайшли кістки ноги лева, зуб ведмедя, кістки страусів і оленів. Ми можемо уявити собі тварин, що бігають на волі в цьому чарівному ландшафті, а також диких тварин, яких імператор використовував у приватних циркових іграх, - сказав він.

Італійські науковці також знайшли насіння імпортованих екзотичних рослин, залишки білих мармурових сходів, що з'єднували різні рівні саду.

Читайте також

В інтер’єрі будинку є фрески - настінні розписи, зроблені на мокрому тинькуванні. Стіни облицьовані складним мармуром.

Повідомляється, що археологічні розкопки на цій території тривали три роки.

Довідка: Калігула правив з 37 по 41 рік нашої ери.

Калігулу часто згадують як егоїстичного і примхливого правителя, який послабив Рим всього за чотири роки свого правління.

Імператор прославився своїми ексцентричними витівками (зробив свого коня Інцитата сенатором та віддав йому свій багатокімнатний будинок), влаштовував оргії та вечірки, а також любив вбивства.

Але, не дивлячись на те що його лідерські навички були настільки жахливими, деякі історики стверджують, що він планував завоювати нові провінції, розширити західні кордони своєї імперії й навіть розробив можливий план, який би дозволив йому завоювати Британію. Хоча Калігула і не дійшов далі Ла-Маншу і був убитий незабаром після цього, його підготовка до вторгнення дозволила Клавдію почати успішне завоювання Британії Римом в 43 р. н.е.