Археологи знайшли у Єгипті 100 саркофагів віком 2,5 тисячі років

На місці працюють експерти та дослідники
Археологи знайшли у Єгипті 100 саркофагів віком 2,5 тисячі років
Саркофаги у Єгипті (фото: ABC news)
16 Листопада 2020, 06:25
читать на русском

У селищі Саккара на південь від Каїра (Єгипет) археологи знайшли понад 100 саркофагів віком понад 2,5 тисячі років.

Про це повідомляє видання ABC News.

Саркофаги знайшли в трьох могильниках глибиною до 12 метрів. Минулого місяця в Саккарі підняли з-під землі ще 59 поховань.

Це найбільше відкриття 2020 року, але ми на цьому не зупинимося. Відкриття одного могильника веде до іншого, - заявив міністр туризму і старожитностей Халед Ель-Анані.

Читайте також

Деякі саркофаги виставили в імпровізованому наметі поруч з найдавнішою зі збережених Ступінчастої пірамідою в Саккарі. Одні труни, де ховали священнослужителів і багатіїв, позолочені, інші зроблені просто з дерева.

Комп'ютерна топографія одного з похованих розповіла, що це був 40-річний чоловік, який не страждав жодними захворюваннями.

Саккара розташована приблизно за 30 кілометрах на південь від Каїра. Там знаходиться найдавніший некрополь столиці Стародавнього Царства - Мемфіса. Назва походить від імені бога мертвих Сокар, покровителя некрополів.

Нагадаємо, у Чехії у місті Єсенік чоловік пішов за грибами та знайшов у лісі старовинний меч. Археологи дійшли висновку, що артефакти датуються XIV століттям до нашої ери і дуже схожі на зброю бронзового століття, яке знаходили в Німеччині.

1