У Чехії чоловік пішов за грибами та знайшов меч XIV століття

Меч стирчав просто з землі
У Чехії чоловік пішов за грибами та знайшов меч XIV століття
Старовинний меч (фото: Ancient origins)
14 Листопада 2020, 09:33
читать на русском

У Чехії у місті Єсенік чоловік пішов за грибами та знайшов у лісі старовинний меч.

Про це повідомляє видання Euro Weekly News.

Роман Новак після дощу відправився за грибами до лісу недалеко від свого будинку і наткнувся на дивний предмет, який стирчав із землі. Чоловік штовхнув його ногою і зрозумів, що це частина старовинного меча. Поблизу він знайшов бронзову сокиру.

Читайте також

Чоловік відніс обидві знахідки археологам. Після аналізу вони дійшли висновку, що артефакти датуються XIV століттям до нашої ери і дуже схожі на зброю бронзового століття, яке знаходили в Німеччині. Бронзові мечі виготовлялися шляхом плавлення металу і заливання його в форми.

Рентген показав маленькі бульбашки в металі. Це дозволяє припустити, що знайдену чехом зброю не використовували в боях і вона мала символічне значення.

Етнографи зазначають, що ця знахідка дивна тим, що ця місцевість не була густо заселена в ті часи. Фахівці планують організувати у лісі дослідження в надії виявити інші артефакти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поблизу селища Городниця Житомирської області науковці натрапили на городище часів Київської Русі з валами і ровами.