Італія продовжить режим надзвичайної ситуації до травня

Через погіршення ситуації з коронавірусом
Італія продовжить режим надзвичайної ситуації до травня
Коронавірус в Італії (фото з відкритих джерел)
13 Січня 2021, 16:02
читать на русском

Уряд Італії прийняв рішення продовжити режим надзвичайної ситуації через коронавірус до 30 квітня.

Про це повідомляє Il Riformista.

Міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца заявив, що влада бачить погіршення ситуації з коронавірусом "за всіма параметрами", тому вони зобов'язані прийняти нові заходи.

Уряд вважає за необхідне, перш за все, продовжити до 30 квітня режим НС, який спочатку планувалося скасувати 31 січня, - заявив він.

Читайте також

Зараз в Італії всі регіони поділені на "червону", "жовту" і "зелену" зони в залежності від обставин із зараженими на коронавірус. Також буде створено четверту, білу зону, яка може бути названа такою лише через дуже низькі епідеміологічні рівні. В таких зонах потрібно буде дотримуватися лише самих базових правил боротьби проти COVID-19, наприклад - носити маски.

Малоймовірно, що ця зона з'явиться найближчим часом, але ми не втрачаємо надію, - зазначив міністр.

У новому указі уряд має намір підтвердити заборону на пересування навіть у жовтій зоні та заборонити винос їжі після 18.00із барів та встановити в'їзд в помаранчеву зону для всіх регіонів високого ризику.

Нагадаємо, що у Німеччині заявили, що поїхати на відпочинок у їхню країну іноземці зможуть цього року не раніше, ніж наприкінці травня.

1