Іван Федоров очолив Запорізьку ОВА

Зеленський представив нового голову під час візиту до Запоріжжя
Іван Федоров очолив Запорізьку ОВА
Іван Федоров (Фото: Фейсбук)
5 Лютого 2024, 09:31
читать на русском

Президент Володимир Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької ОВА у неділю, 4 лютого.

Про це свідчить відповідний указ Зеленського.

"Призначити Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації", - сказано в указі №48/2024.

Варто зауважити, що вчора Зеленський відвідав Запоріжжя і провів там нараду з силовиками, а також представив Івана Федорова як новопризначеного голову Запорізької обласної державної адміністрації.

"Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться", - сказав Зеленський Федорову.

Окрім цього Зеленський вже дав доручення новому голові. Зокрема, мова про процес будівництва фортифікаційних споруд. Крім цього, на думку президента, одним із найважливіших завдань є повернення кількості робочих місць до довоєнних показників. Зокрема він зауважив, що центральна влада готова допомагати зі свого боку відповідними державними замовленнями.

Президент звернув увагу Федорова на розв’язання нагальних питань для жителів регіону. Мова про організацію навчального процесу, відновлення зруйнованого чи пошкодженого житла.

Довідка:  Іван Федоров - український політик, громадський діяч, Мелітопольський міський голова.

Він народився і сім'ї лікарів у м. Мелітополь. Закінчив Таврійський агротехнологічний університет (магістр з економіки підприємства); Київський політехнічний інститут (бакалавр з менеджменту; Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України.

З 2010 по 2013 рік був директором ПП "Центр комп'ютерної томографії". Також у 2010 році був обраний до Мелітопольської міської ради від "Партії Регіонів".

З 2014 по 2019 - заступник Мелітопольського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

У 2015 році Федоров був обраний до Запорізької обласної ради від партії "Блок Петра Порошенка".

Працював з серпня по жовтень 2019 року директором Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

Після чого з листопада 2019 по листопад 2020 був першим заступником голови Запорізької обласної держадміністрації.

Нагадаємо, 11 березня 2022 року група з 10 окупантів вдерлася до міського кризового центру, схопила мера Мелітополя Івана Федорова, надягла йому пакет на голову та відвезла у невідомому напрямку.

16 березня 2022 року міського голову Мелітополя Івана Федорова звільнили з російського полону, в якому він пробув п'ять днів.

1