Їздити по Києву зі швидкістю понад 50 км/год не дозволять

Київ не хоче ризикувати життям киян та підіймати дозволену швидкість руху
Їздити по Києву зі швидкістю понад 50 км/год не дозволять
Водій, автомобіль (фото: Pexels)
31 Березня 2021, 16:54
читать на русском

Із 1 квітня столиця не впроваджуватиме підвищення дозволеної швидкості руху до 80 км/год на 17 вулицях, оскільки на сьогодні жодна з них не відповідає повністю необхідним критеріям.

Про це повідомив директор КП "Центр організації дорожнього руху" Віктор Черній, передає пресслужба КМДА.

За його словами, фахівці провели комісійне обстеження вулиць, де рішенням Київради із 1 квітня до 1 листопада передбачено можливість підвищення швидкості руху транспорту до 80 км/год.

Обстеження показало, що жодна з 17 вулиць не відповідає повністю необхідним критеріям, що визначені Правилами дорожнього руху та методикою прийняття рішень про встановлення обмежень швидкості, а також чинним державним нормам та стандартам, – зауважив Черній.

Читайте також

Він наголосив, що на зазначених вулицях фіксується високий рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП. Окрім того, на вулицях дозволений велосипедний рух, а проти підвищення дозволеної швидкості руху виступає велоспільнота. Вздовж таких вулиць розміщені заклади масового відвідування громадян, зупинки громадського транспорту (без заїзних кишень) тощо.

Чиновник нагадав, що відповідно до ст. 27 закону України "Про дорожній рух", зміни в організації дорожнього руху з метою підвищення інтенсивності руху транспортних засобів коштом зниження безпеки дорожнього руху не допускаються.

Місто не може дозволити собі ризикувати життям киян та підіймати дозволену швидкість руху, коли умови для цього відсутні, – резюмував Черній.

Раніше на семи вулицях столиці від 1 квітня планували скасувати обмеження швидкості руху транспорту до 50 км/год.