Ізраїль поновив обстріли Сектора Гази через кулі з вибухівкою - відео

Армія оборони Ізраїлю приготувалася до відновлення бойових дій
Ізраїль поновив обстріли Сектора Гази через кулі з вибухівкою - відео
Система “Залізний купол” в Ізраїлі Фото: @ShehabAgency у Твіттері
16 Червня 2021, 08:25
читать на русском

Винищувачі Армії оборони Ізраїлю (IDF) атакували військові об'єкти ХАМАС в Секторі Гази у відповідь на запуск повітряних куль з прикріпленою вибухівкою на територію єврейської держави.

Про це повідомляє пресслужба армії Ізраїлю у Твіттері.

Зазначається, що атака військових об'єктів ХАМАС в Секторі Гази була здійснена у відповідь на запуск повітряних куль з вибухівкою на територію Ізраїлю.

Терористична організація "Хамас" несе відповідальність за те, що відбувається в секторі Газа, і нестиме наслідки своїх дій. IDF підготовлена до всіх сценаріїв, включаючи відновлення бойових дій, в умовах продовження терористичних операцій із сектору Газа, - йдеться у повідомленні.

Сьогоднішня атака в Секторі Гази стала першою з моменту вступу в силу домовленості про припинення вогню 21 травня після 11 днів обміну ракетними ударами між сторонами.


Контекст. Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

У ніч на 12 травня з сектору Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинським угрупуванням ХАМАС.

Читайте також