Кабінет міністрів призначив нову голову ДАБІ

Виконувати обов'язки буде заступниця директора Департаменту дозвільних процедур
Кабінет міністрів призначив нову голову ДАБІ
Кабінет міністрів України (фото: Парламент UA)
26 Жовтня 2020, 14:30
читать на русском

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Ірину Король тимчасово виконуючою обов'язки голови Державної архітектурно-будівничої інспекції (ДАБІ).

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан у Facebook.

Як зазначає Мокан, урядовці призначили Король Ірину Миколаївну тимчасово виконуючою обов'язки Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України (заступниця директора Департаменту - начальник відділу методології та нагляду за видачею дозволів на виконання будівельних робіт Департаменту дозвільних процедур ДАБІ).

Відповідні рішення були ухвалені на сьогоднішньому позачерговому засіданні уряду, - додав він.

Раніше посаду тимчасово виконуючого обов'язки голови ДАБІ займав Богдан Федоренко.

Читайте також

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції на масштабній незаконній видачі будівельним компаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об'єктів в експлуатацію.

Зазначається, що до організованої групи входили колишні й чинні чиновники ДАБІ та посадовці інших органів державної влади. Посадовці ДАБІ видавали дозволи про початок будівельних робіт, сертифікати готовності вводу об'єкта в експлуатацію з порушенням вимог чинного законодавства та будівельних норм.

Державна архітектурно-будівельна інспекція 12 жовтня видала ТОВ "Сага 18" дозвіл на будівництво нового об’єкту по вулиці Сагайдачного, 18, що в історичному центрі Києва.