Кабмін погодив звільнення голови Тернопільської ОВА Труша, який проходить свідком у справі про хабар голови облради Головка

Відповідний проєкт указу видав президент Володимир Зеленський
Головне
Кабмін погодив звільнення голови Тернопільської ОВА Труша, який проходить свідком у справі про хабар голови облради Головка
Володимир Труш
28 Грудня 2023, 13:46
читать на русском

Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження щодо звільнення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

«Підтримано проєкт указу президента України про звільнення Труша Володимира Любомировича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш засвітився на плівках НАБУ, які фігурують у резонансній корупційній справі за участю голови Тернопільської облради. Йдеться про кримінальне провадження за підозрами у хабарництві двох заступників начальника Тернопільської ОВА Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука, а також голови Тернопільської облради Михайла Головка.

Як повідомляли ЗМІ, очільник Тернопільщини Володимир Труш проходить свідком у вказаній корупційній справі. Також він заперечив свою причетність до вимагання хабаря у підрядника.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ затримало голову Тернопільської облради Михайла Головка. Він та заступники голови Тернопільської ОВА (тобто Труша) Ігор Гайдук та Ігор Дем'янчук вимагали хабаря у бізнесмена-волонтера. За версією слідства, Головко вимагав у Ярмоленка відкат майже 2 млн грн за те, що облрада підпише акти виконаних робіт на ремонт однієї з вулиць у райцентрі.

Головку обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави. Але вже 29 червня Головка випустили із СІЗО після внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень. 3 липня Головко повернувся на роботу.

6 липня прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про усунення Головка з посади. Проте Головка не лише не усунули, а й повернули кошти, бо вони нібито не стосуються кримінальної справи.

18 листопада Вищий антикорупційний суд частково підтримав клопотання НАБУ і САП про зміну запобіжного заходу колишньому голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт, зобов'язали здати закордонні паспорти, носити електронний браслет тощо. Також суд стягнув внесені за нього 805 200 грн застави,

Читайте також

1