Кабмін пояснив перерозподіл коштів для онкохворих

Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом
Важливо
Кабмін пояснив перерозподіл коштів для онкохворих
Кабмін фото: kmu.gov.ua
27 Жовтня 2020, 18:18
читать на русском

У Кабінеті міністрів України надали пояснення щодо перерозподілу коштів, виділених Міністерству охорони здоров'я для онкохворих.

Як повідомив департамент комунікацій секретаріату Кабміну, перерозподіл коштів дозволить реалізувати незавершений проект щодо діагностики онкологічних захворювань у наступному році.

Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів щодо перерозподілу коштів для проекту "Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" дозволяє забезпечити його повну реалізацію у наступному році. Уряд за ініціативи міністра охорони здоров’я Максима Степанова підтримав рішення Комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення даного проекту у 2021 році, - зазначають в уряді.

Читайте також

За інформацією уряду, з цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання цього рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом.

Додатково зазначимо, що рішення Комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проекту у 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проекту у 2020 році, - зазначили в Кабміні.

В уряді стверджують, що усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проектів, яка складається з 8 членів уряду та 17 народних депутатів членів Комітету ВРУ з питань бюджету.

Нагадаємо, понад 104 мільйони гривень, які було передбачено на програму Міністерства охорони здоров'я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, уряд передав на інші проєкти, тому що МОЗ не встигло її реалізувати.

1