Кабмін призначив нового голову ДСНС, а журналісти знайшли у його тещі нерухомості на мільйони

Розкішний маєток і дача також зареєстровані на матір і дружину чиновника
Важливо
Кабмін призначив нового голову ДСНС, а журналісти знайшли у його тещі нерухомості на мільйони
Сергій Крук (Фото: ДСНС)
16 Лютого 2022, 16:45
читать на русском

Теща нового керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергія Крука Тамара Крицко стала власницею трьох квартир у Рівному та замовила будівництво дорогого котеджного будинку.

Про це пише місцеве рівненське видання "4vlada".

Як відомо, Крук став тимчасовим виконувачем обов’язків керівника ДСНС у листопаді 2021 року. До цього він 25 років працював рятувальником, а останні 6 років очолював головне управління ДСНС в Рівненській області.

Офіційно очільник ДСНС має тільки одну квартиру в п’ятиповерхівці у Рівному, яку купив у 2005-му. Водночас його родина мешкала у приватному будинку під Рівним площею понад 200 квадратів, що оформлений на матір Крука.

Будинок родини Круків

На його дружину Олену зареєстрована дача в селі Нова Українка 16 кілометрів від Рівного біля соснового лісу.

Водночас на матері Олени Крук  – Тамарі Крицко, у власності відразу три квартири в Рівному, які вона купила протягом 2013-2019 років. Одна з них –  в центрі міста, має площу 65 квадратів.

Також у 2016 році теща керівника ДСНС замовила будівництво у котеджному масиві Макарова-Пржевальського у Рівному.

За документами там зводять блокований житловий будинок.

Забудовником була група компаній "Стоград". В 2020 році Крицко стала співзасновником фірми з цієї групи – ТОВ "Клуб дом захід" і внесла 1,15 млн грн до статутного фонду. Але через п’ять місяців покинула фірму.

Теща Крука, Тамара Крицко

Крицко мешкає і працює у селі Поповичі на Волині. Вона директорка сільського будинку культури та очолює фольклорний колектив.

Офіційно в 2016-2021 роках вона отримувала в місяць близько 2-3 тисяч гривень зарплати, тож доходів на такі витрати офіційно вона не мала.

2020-го Тамара Крицко зареєструвалась приватною підприємницею. Основним видом діяльності вказала діяльність страхових агентств і брокерів. При реєстрації вказали контакти її доньки – Олени.

Сам Крук у коментарі журналістам порадив звертатися до його тещі, щоб дізнатися походження коштів, а Крицко, здається, не зрозуміла питання про реєстрацію фірми.

Нагадаємо, що сім'я Володимира Горбенка, заступника голови Служби безпеки України Івана Баканова, володіє майном на загальну суму понад мільйон доларів США.

Читайте також

1