Начальник Київського рибоохоронного патруля Мухін відпочиває на Сейшелах, купує елітні авто та квартири, - ЗМІ

Його офіційні доходи цього не дозволяють, але чиновника підозрюють в отриманні хабарів
Начальник Київського рибоохоронного патруля Мухін відпочиває на Сейшелах, купує елітні авто та квартири, - ЗМІ
Володимир Мухін / Фото: censor.net
26 Січня 2022, 16:26
читать на русском

Начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін замість перебувати на лікарняному відпочив з родиною на Сейшельських островах та в Занзібарі.

Про це розповів блогер Володимир Макаровський на сайті "Цензор.Нет".

Згідно з його даними, чиновник живе розкішним життям. При цьому його звинувачують в отриманні доходів від нелегальних рибних господарств у Київській області.

Його родина володіє базою відпочинку в Козині, автомобілем преміумкласу, квартирами та регулярно купує дорогі тури в екзотичні країни, попри те, що офіційний дохід Мухіна становить близько 310 тисяч гривень на рік.

"Виявилося, що лікуватися Мухін поїхав на Сейшельські острови і Занзібар. ЗМІ опублікували фото Мухіна в дорогому екіпіруванні на тлі Індійського океану. Як свідчить Фейсбук-сторінка дружини чиновника, такі подорожі у сім'ї трапляються кілька разів на рік. У вересні 2021 – пара на острові Родос у Греції, у червні сім'я відпочивала в Тунісі, у березні 2021 року – в Домініканській республіці, у липні 2020 – відпочинок на Егейському морі, у лютому того ж року – гірськолижний курорт Soldeu Grandvalira в Андоррі. Разом із тим, відповідно до декларації, прибутки Мухіна за минулий рік склали 310,8 тис. грн, його дружини – 150 тис. грн", – написав Макаровський.

За словами блогера, розкішні подорожі - це лише невеличка частина видатків сім'ї Мухіна. Також кошти витрачаються на придбання преміальних авто та нерухомості.

Володимир Мухін / Фото: censor.net

Володимир Мухін з дружиною / Фото: censor.net

Макаровський зазначив, що до даних ресурсу "Бігус. Декларації" сума грошових активів сімейства Мухіних більш ніж у 10 разів вища за суму їх доходів. Подружжя володіє базою відпочинку в Конча-Заспі (Козин) загальною площею понад 3 тис. кв.м. та заявленою вартістю 8,2 млн грн, трьома квартирами в Києві, автомобілями Mercedes-Benz ML350 вартістю 1,1 млн грн та Ford Ranger за 850 тис. грн.

Своєю чергою Мухін під час розмови з журналістами не зміг згадати, які об'єкти нерухомості вартістю понад 2 млн грн він продав у 2019 році.

"У 2019 році чиновник продав два об'єкти нерухомості – за 1,76 млн грн і за 273 тис. грн. Одне з українських видань надало нам аудіозапис розмови з чиновником. Як з'ясувалося, начальник патруля, який живе на зарплату, навіть не пам'ятає, яку нерухомість на 2 млн грн він продав два роки тому: "У якому році ви сказали?" Схоже, квартири були. А може, і ні", – відповів непідкупний антикорупціонер", – наголосив Макаровський.

Чиновника звинувачують в отриманні частки діяльності рибних господарств, що працюють у Київській області без необхідної дозвільної документації. За інформацією проінформованих джерел, промисловцям та риборозвідникам начальник київського патруля відомий як "Вова 25%". Тому що саме така частка вимагається у аквакультурних господарств, які вирощують рибу.

Володимир Мухін / Фото: censor.net

Володимир Мухін / Фото: censor.net

Блогер повідомив, що керівництво Держрибагентства має намір звільнити Мухіна, але чиновник пішов на лікарняний.

Нагадаємо, що сім'я Володимира Горбенка, заступника голови Служби безпеки України Івана Баканова, володіє майном на загальну суму понад мільйон доларів США.

Читайте також