Родина заступника голови СБУ Горбенка володіє майном на понад мільйон доларів

Йдеться про нерухомість і дорогі автомобілі, записані на родичів Горбенка
Родина заступника голови СБУ Горбенка володіє майном на понад мільйон доларів
Будинок сім`ї Горбенків (Фото: Bigus info)
18 Січня 2022, 17:43
читать на русском

Сім'я Володимира Горбенка, заступника голови Служби безпеки України Івана Баканова, володіє майном на загальну суму понад мільйон доларів США.

Про це повідомляється у матеріалі Bihus.Info.

Які об'єкти нерухомості є у володінні Горбенка і його сім'ї:

  • приватний будинок в Погребах Броварського району Київської області. Орієнтовна вартість будинку та земельної ділянки під ним доходить до 400 тисяч доларів. За документами ділянку Горбенку подарувала у 2011 році його мати, будинок побудували у 2020 році. Сам Горбенко заявив проєкту в коментарі, що він сприймає цей подарунок, як майбутній спадок, а будинок на ділянці будувався ним спільно з матір'ю.
  • квартира площею в 60 квадратів в центрі Києва, на вулиці Заньковецькій близько урядового кварталу. Така квартира коштує від 200 тис. доларів; об'єкт також належить матері Горбенка.
  • два паркомісця в одному з ЖК на Лівобережжі Києва. Власник - мати Горбенка.
  • приватний будинок в приватному секторі безпосередньо Києва. Власник - дружина Горбенка, Вікторія. Власницею ділянки вона стала у 2011 році, будинок побудували у 2020 році. Вартість будинку і ділянки під ним становить від 250 тис.доларів.
  • квартира в елітному ЖК в Одесі, якою володіє старший син Горбенка, Євген. Її вартість - від 100 тис.доларів.

Чи дозволяють родині Горбенко доходи та заощадження володіти нерухомістю на суму близько 930 тисяч доларів? Журналісти сумніваються. Так, вищевказана мати Горбенка вже 30 років зареєстрована, як ФОП, який торгує одягом і взуттям. Її сумарний дохід за ці роки склав 6,5 млн грн, чого безумовно було б недостатньо для придбання таких об'єктів, які є в її власності.

Дружина Горбенка працює в державному АТ «Укрексімбанк». За 2020 рік вона отримала там 263 тисячі грн зарплати. Також вона є співвласницею компанії з оптової торгівлі напоями - але ніяких доходів від неї вона не декларувала.

Євген Горбенко інвестував у свою елітну квартиру у 2017 році, коли ЖК тільки будувався. На той момент, якщо вірити його оголошенню про пошук роботи, Горбенко навчався в університеті та працював оператором кол-центру. На такій роботі складно заробити необхідні гроші на свою квартиру - проте в сім'ї Горбенків на прохання прокоментувати цей момент заявили, що просто допомогли Євгену грошима, як зразкові батьки.

Сам Горбенко заявляв, що в період з 2012 року, коли він пішов у відставку, і до середини 2019 року, коли його повернули в СБУ, він працював у приватному секторі, завдяки чому зробив певні заощадження. При цьому у 2019 році, поступаючи назад на держслужбу, Горбенко задекларував дохід від роботи в приватній компанії в розмірі 50 тис. грн.

Крім нерухомості, сім'я Горбенків також володіє автопарком сумарною вартістю в 150 тисяч доларів. Найдорожчий екземпляр - Toyota Land Cruiser 2020 року, яка зараз коштує близько 50 тис.доларів. Автомобіль також належить матері Горбенка.

Читайте також

1