Мати нардепа від "Слуги народу" купила нерухомість на понад 14 мільйонів гривень (фото)

70-річна жінка купила дві квартири, будинок, земельні ділянки та авто за час роботи сина у ВР
Мати нардепа від "Слуги народу" купила нерухомість на понад 14 мільйонів гривень (фото)
Андрій Клочко (фото: https://www.facebook.com/Andriy.Klochko/)
7 Вересня 2021, 13:31

70-річна мати народного депутута від "Слуги народу" Андрія Клочка купила дві квартири в Києві, будинок, земельні ділянкі та авто на суму 14,5 млн гривень за час роботи сина у Верховній Раді.

Про це повідомили в Bihus.Info.

За даними реєстру прав на нерухомість, в серпні 2021-го Наталія Клочка купила одразу дві квартири (на 200 і на 68 кв.м) і нежитлове приміщення (4,5 кв.м) в столичному ЖК Рів’єра, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що комплект розташований поблизу метро "Славутич" та виходу до пляжу на Дніпрі. У ЖК Рів’єра середня вартість квадрату - 35 тисяч гривень, тоді ж нерухомість матері Клочка повинна б коштувати близько 9,5 млн гривень.

У квітні 2021-го 70-річна жінка придбала будинок 150 кв.м під Броварами у котеджному містечку "Viva Village Town". Додали, що у котеджному містечку будинку меншою площею пропонують за 1,8 млн гривень.

Рік назад мати нардепа стала власницею 24 соток в Блиставиці, що за 25 км від Києва.

Ділянка знаходиться на території закритого котеджного містечка посеред лісу, з власним озером. Наразі на ділянці нічого немає. Проте тільки землю в цьому місці продавали за 86 тис. гривень за сотку без комунікацій. За таким прайсом ділянка матері нардепа мала б обійтись десь у два млн гривень, - зазначили в повідомленні.

Також у жінки є авто - Tesla Model X 2016-го року. Тоді як ціни на подібний автомобіль на вторинному ринку стартують від 1,2 млн гривень.

У свою чергу, у нардепа Андрія Клочка в електронній декларації не числиться власного житла.

В декларації самого нардепа власного житла у родини немає, зазначено лише дві квартири для реєстрації і одна на понад 100 квадратів в оренді. З авто у нього 2 запорожця,  Volkswagen Touareg 2011-го року випуску та Toyota Rav4 2016-го. Цього року родина Клочка придбала Nissan Leaf 2012-го та Mercedes S63 2014-го, - додали у виданні.

Клочко заявив, що він не фінансував купівлю нерухомості матері та порадив звернутися безпосередньо до неї.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко має незадекларовану нерухомість, а також інше елітне житло, яке оформлене на інших членів родини.

Читайте також

1