Кабмін профінансує запуск українського супутника "Січ-2-1"

Ідея запуску супутника належить президенту Зеленському
Кабмін профінансує запуск українського супутника "Січ-2-1"
Супутник (Фото: Flicr)
7 Квітня 2021, 15:10
читать на русском

Уряд на своєму засіданні 7 квітня затвердив умови реалізації та джерела фінансування проєкту із запуску супутника дистанційного зондування Землі "Січ-2-1".

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Україна цьогоріч до 30-річчя Незалежності планує запустити власний супутник дистанційного зондування Землі "Січ-2-1". Таке завдання дав урядовим структурам президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Сьогодні ми затверджуємо основні умови реалізації такого проєкту та визначаємо відповідні джерела фінансування, - наголосив Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля).


Контекст. Україна планує побудувати і запустити цьогоріч супутник для моніторингу геопросторових даних. За допомогою супутника планують проводити моніторинг надзвичайних ситуацій, здійснювати контроль агропромислового комплексу, дотримання правил надрокористування, екологічний моніторинг, виконання інфраструктурних проєктів, земле- та лісокористування в Україні.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський доручив запустити у космос супутник до 30-річчя Незалежності України.