Кабмін розпочав корпоратизацію НАЕК "Енергоатом"

Компанія стане акціонерним товариством
Кабмін розпочав корпоратизацію НАЕК "Енергоатом"
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
3 Травня 2023, 12:34
читать на русском

Кабінет міністрів запустив процедуру корпоратизації НАЕК "Енергоатом".

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Продовжуємо корпоратизацію державних підприємств. На виконання ухваленого парламентом закону трансформуємо "Енергоатом" в акціонерне товариство", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що "Енергоатом" - один з найбільших операторів АЕС в Європі, компанія стратегічно важлива для енергетичної безпеки держави.

"Приводимо її до міжнародних стандартів корпоративного управління. При цьому зберігаємо у власності держави 100% акцій підприємства. Сьогоднішнім урядовим рішенням запускаємо процедури корпоратизації", - наголосив Шмигаль.

За словами прем'єра, у підсумку "підвищимо ефективність управління, залучимо додаткові кошти на реалізацію нових проєктів, посилимо нашу енергетичну незалежність".

Нагадаємо, в уряді розглядається кілька різних концепцій лібералізації ринку електроенергії. Найрадикальніша з цих концепцій передбачає встановлення ринкових цін. Інші передбачають різноманітні графіки підвищення цін для того, щоб пом’якшити наслідки таких підвищень для споживачів. Однак усі вони передбачають, що так чи інакше, але ціна на світло "підросте" мало не в 4 рази.

Читайте також

1