Кабмін звільнив голову Державного космічного агентства України

Усов очолював агенство від січня 2020 року
Головне
Кабмін звільнив голову Державного космічного агентства України
Володимир Усов (фото: space.com.ua)
17 Листопада 2020, 13:34
читать на русском

Кабінет міністрів України звільнив голову Державного космічного агентства Володимира Усова.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду, передає Урядовий портал.

Розпорядженням від 16 листопада 2020 року звільнено Усова Володимира Володимировича з посади голови Державного космічного агентства України відповідно до частини першої статті 87/1 Закону України "Про державну службу".

Стаття 87 передбачає звільнення чиновника категорії А лише за поданням прем'єра або профільного міністра протягом чотирьох місяців із часу призначення.

Профільним міністром, який міг ініціювати звільнення Усова, є віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Читайте також

Довідка: Володимир Володимирович Усов народився 23 вересня 1983 року в Одесі. Закінчив Одеський національний морський університет. Був членом Партії промисловців і підприємців України та партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", невдало балотувався до міської ради й Верховної Ради. Підприємець. Створив фабрику 3D-друку Kwambio і видавництво електронних підручників "Гутенбергз".

Від 25 листопада по 29 листопада 2019 в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби проходив конкурс на зайняття посади Голови Державного космічного агентства України.

27 грудня 2019 року Кабінет Міністрів визначив Усова переможцем конкурсу на зайняття цієї посади за результатами співбесіди, проведеної з кандидатами на зазначену посаду.

Від 3 січня 2020 року, на виконання вимог Закону України "Про очищення влади", було розпочато перевірку стосовно кандидата на посаду Голови Державного космічного агентства України Володимира Усова. Перевірка проходила відповідно до Постанови КМУ від 25 березня 2015 р. № 171.

24 січня 2020 року Кабмін призначив Усова головою Державного космічного агентства.

Нагадаємо, що ракета-носій легкого класу Vega, яка була виготовлена за участі України, зазнала аварії після запуску у Французькій Гвіані.

1