В Україні з космосу фіксуватимуть злочини проти довкілля

Це допоможе швидше знайти винуватців
В Україні з космосу фіксуватимуть злочини проти довкілля
13 Листопада 2020, 02:01
читать на русском

Державна екологічна інспекція буде відслідковувати незаконні вирубки лісу та розробки кар’єрів за допомогою аерокосмічної зйомки. Очікується, що вона також зможе фіксувати транспорт порушників.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Державна екологічна інспекція буде відслідковувати екологічні правопорушення за допомогою аерокосмічної зйомки, - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у рамках співпраці з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління інспекція буде отримувати дані дистанційного зондування землі, які навчальному закладу надає Національний центр управління та випробувань космічних засобів.

Читайте також

За допомогою аерокосмічних знімків зможуть:

  • виявляти незаконні розробки кар’єрів, масові вирубки лісу та інші екологічні порушення;
  • фіксувати транспорт, на якому пересувались порушники;
  • оцінювати загальну екологічну ситуацію в ретроспективі, порівнюючи знімки за різні періоди;
  • проводити інвентаризацію та оцінку якості земель.

Це все дозволить Держекоінспекції точніше фіксувати злочини проти довкілля та швидше знаходити винуватців. А ретроспективний аналіз допоможе зрозуміти, на яких територіях потрібно проводити посилений контроль, - вказано у повідомленні.

Проект моніторингу запускають у пілотному режимі.

Для реалізації цього пілотного проекту буде створено спільний центр з Державною екологічною академією та Держекоінспекцією. Згодом, сподіваюся, запустимо такий аерокосмічний моніторинг на постійній основі, - зазначив глава Держекоінспекції Андрій Мальований.

Нагадаємо, що у Волинській області чиновники лісового господарства незаконно видавали лісорубні квитки та здійснили суцільну рубку лісових насаджень на 17 мільйонів гривень.

1