Качура розповів, як можуть покарати Третьякову через висловлення про смерть Полякова

Тут повинна бути насамперед політична відповідальність
19 Жовтня, 15:07

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що нардепку Галину Третьякову можуть відсторонити від обов'язків через її скандальне висловлювання щодо смерті Антона Полякова.

Про це Качура сказав в етері на телеканалі "Україна 24".

За його словами, не йдеться про можливе позбавлення Третьякової депутатського мандату. Але говорять про відсторонення від засідань і відсторонення головування у комітеті.

Я думаю, що тут повинна бути насамперед політична відповідальність і чітка позиція фракції щодо тих висловлювань, які мали місце навіть у внутрішньопартійному чаті. Тому що після того, як вона це написала, я вийшов з цього чату, тому що я не хочу в таких чатах перебувати, де собі дозволяють люди таке писати. Треба розділяти, чи ти людина, чи ні, тому що це не по-людськи, мені здається, - зазначив нардеп.

Качура додав, що треба, щоб фракція визначилася з цього приводу: "І якщо в нас раніше вже була практика відкликання голів після того, як вони потрапляли в якісь такі скандали, я думаю, що ця практика нормальна, її треба продовжувати".

Нагадаємо, що народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова в офіційному чаті фракції різко та по-хамськи висловилась про смерть колеги Антона Полякова.

Через цей меседж на трибуну піднялись нардепи з групи "За майбутнє", які обурились поведінкою колеги. Сама Третьякова спробувала виправдатися Конституцією та "свободою слова", але про жодні вибачення і не йшлося.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що Третьякова повинна нести політичну відповідальність і зараз "слуги" обговорюватимуть, яку саме.

Читайте також