Качура розповів, як можуть покарати Третьякову через висловлення про смерть Полякова

Тут повинна бути насамперед політична відповідальність
Качура розповів, як можуть покарати Третьякову через висловлення про смерть Полякова
Галина Третьякова (фото: УНІАН)
19 Жовтня 2021, 15:07
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що нардепку Галину Третьякову можуть відсторонити від обов'язків через її скандальне висловлювання щодо смерті Антона Полякова.

Про це Качура сказав в етері на телеканалі "Україна 24".

За його словами, не йдеться про можливе позбавлення Третьякової депутатського мандату. Але говорять про відсторонення від засідань і відсторонення головування у комітеті.

Я думаю, що тут повинна бути насамперед політична відповідальність і чітка позиція фракції щодо тих висловлювань, які мали місце навіть у внутрішньопартійному чаті. Тому що після того, як вона це написала, я вийшов з цього чату, тому що я не хочу в таких чатах перебувати, де собі дозволяють люди таке писати. Треба розділяти, чи ти людина, чи ні, тому що це не по-людськи, мені здається, - зазначив нардеп.

Качура додав, що треба, щоб фракція визначилася з цього приводу: "І якщо в нас раніше вже була практика відкликання голів після того, як вони потрапляли в якісь такі скандали, я думаю, що ця практика нормальна, її треба продовжувати".

Нагадаємо, що народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова в офіційному чаті фракції різко та по-хамськи висловилась про смерть колеги Антона Полякова.

Через цей меседж на трибуну піднялись нардепи з групи "За майбутнє", які обурились поведінкою колеги. Сама Третьякова спробувала виправдатися Конституцією та "свободою слова", але про жодні вибачення і не йшлося.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що Третьякова повинна нести політичну відповідальність і зараз "слуги" обговорюватимуть, яку саме.

Читайте також

1