"Одним ворогом менше": нардепка Третьякова по-хамськи висловилась про смерть Полякова

"Слугу" можуть відсторони від роботи на п'ять днів
"Одним ворогом менше": нардепка Третьякова по-хамськи висловилась про смерть Полякова
Галина Третьякова (фото: УНІАН)
8 Жовтня 2021, 12:38
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова в офіційному чаті фракції різко та по-хамськи висловилась про смерть колеги Антона Полякова.

Про це стало відомо під час засідання парламенту у п'ятницю, 8 жовтня.

Як на мене, то це мінус один ворог. Засім - це добре. Розслідування має бути, - йшлося у повідомленні Третьякової у чаті "слуг".

Через цей меседж на трибуну піднялись нардепи з групи "За майбутнє", а лідер партії Ігор Палиця наголосив на цій ситуації. При цьому Третьякова опікується в Раді питаннями дітей та ветеранів (голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів).

Інші парламентарі підтримали цю заяву "За майбутнє" та викрикували "Ганьба".

Втім, Третьякова спробувала виправдатися Конституцією та "свободою слова". Новообраний голова ВРУ Руслан Стефанчук нагадав їй іншу статтю з головного закону України – про цінність життя. Про вибачення навіть не йшлося.

Третьякова також захотіла відповісти з місця та прокоментувати ситуацію. Стефанчук три рази перепитав, чи впевнена вона, що хоче зробити репліку.

Після ствердної відповіді Третьякова запитала, звідки "За майбутнє" знає, що відбувається в чаті "слуг. Вона не заперечила факту своїх слів, зазначивши, що "позор іншим депутатам", а не їй. Після цього спікер парламенту попросив вимкнути мікрофон Третьякової.

Меседж Галини Третьякової Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко наголосив, що є контекст людський, загальногуманістичні і тут можна дискутувати, чи морально це було з боку Галини або аморально. Про це повідомляє PavlovskyNEWS.

За його словами, Третьякова повинна нести політичну відповідальність і зараз "слуги" обговорюватимуть, яку саме вона понесе відповідальність. Зокрема йдеться про відсторонення від роботи в Раді на п'ять днів.

Також Корнієнко закликав не спекулювати на темі смерті нардепа, а дочекатися підсумків офіційного розслідування. Якщо це буде в столиці, то обов'язково відвідає панахиду з нагоди смерті. При цьому Полякова він назвав депутатом, з яким "слуги народу" могли б вибудувати співробітництво, адже той, зокрема, не дозволяв собі відкритих образ.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

Напередодні інциденту, 5 жовтня, Поляков розповів про те, що "слугам" роздавали гроші в конвертах у туалеті Верховної Ради після голосування закону про олігархів. Він надав щодо цього свідчення НАБУ, проте його колега, який це побачив, злякався та відмовився щось говорити.

Читайте також

1