"Слугам" роздавали гроші в туалеті Верховної Ради

Нардеп Поляков давав свідчення щодо цього в НАБУ
"Слугам" роздавали гроші в туалеті Верховної Ради
Гроші у конверті Фото: Karolina Grabowska з Pexels
5 Жовтня 2021, 17:15
читать на русском

Народним депутатам від фракції "Слуга народу" роздавали гроші в конвертах у туалеті Верховної Ради після голосування закону про олігархів.

Про це повідомив народний депутат з депутатської групи "За майбутнє" Антон Поляков в ефірі телеканалу "Україна 24".

Коли було минуле голосування по олігархах, мій колега після голосування заходить в туалет, і при ньому "слугам" роздають гроші, - сказав Антон Поляков.

Він зазначив, що надав свідчення щодо цього в НАБУ, проте його колега, який це побачив, злякався та відмовився щось говорити.

Він просто побоявся... Я їздив в НАБУ, давав показання, але людина побоялася. Що мені зробити? Пістолет приставити й сказати - йди, розповідай? При ньому роздавали. Так про який ви можете демократичний парламент говорити, коли за "конверти" працюють ці "слуги"? - додав нардеп.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Згодом голова ВР заявив, що в ухваленому документі виникла юридична колізія, а саме: депутати врахували одночасно три правки, які суперечать одна одній. Зокрема, щодо того органу, який визначатиме, хто в Україні є олігархом - РНБО чи НАЗК.

Читайте також наш матеріал: Закон Зеленського про олігархів: чи буде тиск на свободу слова та чи виживуть медіахолдинги

Читайте також

1