Закон про олігархів доведеться переголосовувати - Железняк

Профільний комітет знайшов колізію в законопроєкті
Головне
Закон про олігархів доведеться переголосовувати - Железняк
(Фото: трансляція засідання Верховної Ради)
24 Вересня 2021, 13:00
читать на русском

Ухвалений вчора без дотримання регламенту законопроєкт про олігархів, ймовірно доведеться переголосовувати, оскільки профільний комітет знайшов у ньому правові колізії.

Голова фракції "Голос" Ярослав Железняк оприлюднив висновки парламентського комітету з національної безпеки, оборони та розвідки у своєму Телеграмі.

Нардеп відзначив, що врахували одночасно три правки, які суперечать одна одній. Тож, за його словами, через юридичні помилки в парламенті треба переголосувати п’яту статтю ініціативи.

Ще раз. Вчора разом з тушками від "Справедливості" витерли ноги об Регламент, щоб на наступному тижні (або пізніше) знову виносити закон на голосування, - зауважив Железняк.

Про потребу переголосувати закон про олігархів зауважив також і нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. У своєму Телеграмі він поточнив, що в проголосованому вчора проєкті закону є дві суперечливі норми: в одній йдеться про те, що олігархом особу може визнати РНБО, а в іншій - що цим опікуватиметься НАЗК. Останню з цих норм запропонував у своїй правці голова парламенту Дмитро Разумков.

По суті, у такому вигляді законопроєкт не зможе працювати й до нього потрібно повертатися. Вірною дорогою йдете, товариші! - написав Гончаренко.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Читайте також