Рішення щодо закону про олігархів приймає парламент - Разумков

Разумков підпише той документ, за який проголосував парламент у сесійній залі
Важливо
Рішення щодо закону про олігархів приймає парламент - Разумков
Дмитро Разумков Фото: сайт парламенту
4 Жовтня 2021, 13:35
читать на русском

Голова Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що рішення щодо закону про олігархів приймає український парламент. Тому він підпише лише за той документ, за який проголосував парламент у сесійній залі.

Про це він повідомив під час погоджувальної ради. 

Комітет не Рада. Рішення приймає український парламент. І за те, за що голосує український парламент, я, як спікер, повинен підписатися, - сказав Дмитро Разумков.

За його словами, у ЗМІ поширюють інформації щодо закону про олігархів, що "тут десь хтось ховає", проте це не так.

Доповідаю вам, що ніщо не може сховатися у стінах Верховної Ради. Коли комітет направляє до Апарату Верховної Ради, розуміючи, що він робить, закон не той, який голосувався в стінах Верховної Ради, це вже підлог. Але це вже інше законодавство, - пояснив Разумков.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Згодом голова ВР заявив, що в ухваленому документі виникла юридична колізія, а саме: депутати врахували одночасно три правки, які суперечать одна одній. Зокрема, щодо того органу, який визначатиме, хто в Україні є олігархом - РНБО чи НАЗК.

Читайте також наш матеріал: Закон Зеленського про олігархів: чи буде тиск на свободу слова та чи виживуть медіахолдинги

Читайте також