Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022 у Турині (фото, відео)

Україна перемагала на конкурсі вже двічі - 2004 року та 2016
Головне
Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022 у Турині (фото, відео)
Kalush Orchestra на Євробаченні 2022 / Фото з Telegram
15 Травня 2022, 02:02
читать на русском

У суботу, 14 травня, в Турині (Італія) відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2022". Гурт Kalush Orchestra, який представляє Україну, посів перше місце з піснею Stefania.

Фаворити суддівського голосування пісенного конкурсу Євробачення-2022 стали Велика Британія, Швеція та Іспанія. Україна посіла четверте місце, на думку журі.

12 балів нашій країні поставили судді: Польщі, Молдови, Латвії, Румунії, Литви.

Під час глядацького голосування Україна отримала 439 балів. У сумі - 631.

Kalush Orchestra / Фото з Telegram

Друге місце посіла  Велика Британія, третє - Іспанія.

Після виступу лідер гурту Олег Псюк закликав світ врятувати Маріуполь та Азовсталь.

Help Mariupol, help Azovstal right now, - сказав він.

При цьому пошук за запитом "Азовсталь" після заклику Kalush Orchestra на Євробаченні зріс у кілька разів. Також активно почали цікавитись словом "Маріуполь".

Як відомо, на Євробаченні заборонені будь-які політичні заклики, а за це можуть дискваліфікувати. При цьому організатори міжнародного конкурсу заявили, що Україну не дискваліфікують за заклик Kalush Orchestra врятувати захисників Маріуполя.

Ми розуміємо глибокі почуття навколо України наразі і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер, - заявили вони.

Нагадаємо, минулого року на "Євробаченні" Україну представляв гурт Go-A з піснею Shum. За підсумками голосування українські представники тоді посіли п'яте місце.

Україна вже двічі перемагала на "Євробаченні": у 2004 році Руслана з піснею "Дикі танці", а у 2016 - Джамала із піснею "1944".

Цьогоріч Україну на Євробаченні представить гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Наші хлопці пройшли до фіналу конкурсу, який відбудеться 14 травня. 

Читайте також

1