Канатна дорога у Києві: маршрут, вигляд та ціна

Першочергово планують побудувати три станції
Канатна дорога у Києві: маршрут, вигляд та ціна
4 Січня 2021, 15:34
читать на русском

Почати будувати канатну дорогу у Києві можуть вже з 2021 року. Про це розповів архітектор Андрій Миргородський, який розробив разом з командною відповідний проєкт, пише Сьогодні.

Зазначається, що маршрут розпочинатиметься з Поштової площі. Першочергово передбачається будівництво станцій "Поштова площа", "Арка дружби народів" та "Труханів острів" протяжністю понад 1000 м. Згодом їх планують продовжити.

Для реалізації цього проєкту необхідно побудувати три станційних комплекси з невеликими приміщеннями, обладнаними ліфтами для маломобільних груп населення.

Який вигляд матимуть перші станції?

Станція "Поштова Площа" нагадуватиме яхту і це буде продовженням теми Річкового вокзалу.

Станція "Арка дружби народів" буде проміжною. Її планують встановити біля оглядового майданчика на схилі, поруч з велопішохідним мостом.

Станція "Труханів острів" буде на лівому березі Дніпра. Станцію збудують з урахуванням створення нової головної площі парку на Трухановому острові.

Будівництво відрізку канатної дороги між Аркою дружби народів і Трухановим островом коштуватиме близько 3,7 мільйона гривень.

Читайте також

Архітектор розповів, що наразі це лише концепція, яка передбачає будівництво трьох станцій канатної дороги з можливістю її подальшого продовження до Русанівки.

У перспективі буде вісім станцій, і її довжина становитиме понад 5 кілометрів. Ми вивчили найскладніші напрямки для перетину річки Дніпро з точки зору транспорту. Тому зробили маршрут канатної дороги так, щоб вона зв'язала центр Києва не тільки з важкодоступними Трухановим островом і Гідропарком, а й районом станції метро "Лівобережна" і Русанівки, – сказав Миргородський.

За словами експертів, орієнтовна пропускна здатність канатної дороги – 2400 людей/год. Пасажирів перевозитимуть в зручних і засклених кабінах. У кожну зможе поміститися кілька людей.

Нагадаємо, що у 2021 році в Україні почне діяти обов'язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення.