В Україні розпочнуть аудит міжнародних автотрас

Аудит безпеки для доріг міжнародного значення запровадять у 2021 році
В Україні розпочнуть аудит міжнародних автотрас
Міжнародна траса М-19 (Фото з відкритих джерел)
1 Грудня 2020, 22:59
читать на русском

У 2021 році в Україні почне діяти обов'язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення.

Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він підкреслив, що аудит безпеки дасть можливість знизити кількість ДТП в Україні.

Крім аудиту, для підвищення безпеки на дорогах України, Мінінфраструктури запланувало на наступний рік низку покращень. Наприклад, буде облаштовано 1000 демпферних систем, 900 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, пішохідні переходи на різних рівнях і місця відпочинку для водіїв.

Крім цього, будуть встановлені 125 комплексів автофіксації порушень ПДР і 100 комплексів габаритно-вагового контролю WiM, повідомив Криклій (досьє Владислава Криклія).

Також на дорогах почнуть їздити 10 спеціальних автомобілів для перевірки стану дорожньої мережі та 150 "фантомів" — спецавто, які будуть контролювати дотримання швидкісного режиму.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж Криклій повідомив, що не планується обмежувати будь-який транспорт під час новорічного локдауну: міські, внутрішньообласні, міжміські перевезення і залізниця будуть працювати. Внутрішні перельоти скасовувати також не будуть. Щодо міжнародного авіасполучення, то слід враховувати ситуацію в іншій країні.

Більше про міністра інфраструктури України читайте в нашому матеріалі: Два міжнародні скандали за 10 днів, або усе про корупцію і фальсифікації міністра Криклія

1