В Україні визначили ТОП-5 найдовших автодоріг

Найдовшою в Україні визнали дорогу з Києва до Довжанського
В Україні визначили ТОП-5 найдовших автодоріг
Дорога (фото: Parlament.UА)
4 Листопада 2020, 00:00
читать на русском

Державне агентство автомобільних доріг України склало топ-5 найдовших доріг України.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію "Укравтодору".

Коли ми щодня сідаємо за кермо, то навряд чи замислюємося, де починається і закінчується дорога, по якій ми їдемо. Це може бути як крихітна комунальна вулиця, так і просторий міжнародний коридор, по якому в цей момент пересуваються сотні тисяч транспортних засобів, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Дорожники підрахували, що перше місце в списку найдовших доріг країни зайняла траса М-03 Київ-Харків-Довжанський (у напрямку до Ростова-на-Дону). Разом з під'їздами до Харкова, міжнародних аеропортів "Харків" і "Полтава" її довжина становить 937,3 км. Автодорога М-03 перетинає Київську, Полтавську, Харківську, Донецьку та Луганську області, збігається з міжнародними коридорами Е-40 і частково Е-50.

Другою у списку виявилася дорога М-06 Київ-Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве і Ужгород). Вона простягається на 918,1 км (разом з під'їздами до Житомира, Новоград-Волинський, Львів, Ужгород і Рівне). М-06 входить на деяких ділянках в три міжнародні коридори Е-40, Е-50 і Е-573. Доїхати по цьому маршруту можна до державного кордону з Угорщиною, перетинаючи Київську, Житомирську, Рівненську, Львівську та Закарпатську області.

"Бронза" - у траси М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка (через Вінницю). Разом з під'їздами до Вінниці, Хмельницького і аеропорту «Хмельницький» її протяжність становить 784,2 км. Дорога перетинає 7 регіонів і частково збігається з коридором Е-50.

Четверте місце у автодороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, її довжина становить 724,1 км, вона з'єднує Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Херсонські області з включеним Кримом. Збігається з частиною європейського маршруту Е-105.

Замикає топ південний маршрут М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на Таганрог). Протяжність дороги, разом з обходом Мелітополя і під'їздом до Херсона - 712,4 км.
Це частина коридору Е-58, який в Україні перетинає п'ять регіонів і з'єднує головні порти країни в Чорному і Азовському морях.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що в Україні розробили прототип легкого плаваючого тактичного автомобіля.

1