Кандидат від ЄС переміг на виборах мера Борисполя - Порошенко

Борисенко обійшов свого опонента від влади на півтори тисячі голосів
Важливо
Кандидат від ЄС переміг на виборах мера Борисполя - Порошенко
Володимир Борисенко та Петро Порошенко Фото: сторінка Порошенка у Фейсбуці
18 Січня 2021, 08:07
читать на русском

Голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що кандидат від ЄС переміг на виборах міського голови у Борисполі.

Вітаю з переконливою перемогою кандидата від "Європейської Солідарності" Володимира Борисенка на виборах міського голови у Борисполі, - написав Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, Володимир Борисенко випередив владного кандидата на понад півтори тисячі голосів.

Лідер "Європейської солідарності" упевнений, що "Володимир зробить Бориспіль комфортним містом європейського рівня".

Читайте також

Нагадаємо, 28 жовтня стало відомо, що чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який лідирував на місцевих виборах, помер від COVID-19. Федорчук не дожив місяць до свого 61-го дня народження. Через смерть Федорчука у Борисполі провели повторні вибори.

Володимир Борисенко на повторних виборах мера Борисполя повторно висунув свою кандидатуру на посаду міського голови від "Європейської солідарності".

За даними "Руху Чесно", на місцевих виборах восени 2020 Борисенко балотувався на ту ж посаду. Натомість став депутатом Броварської міськради. Станом на момент балотування працює комерційним директором ТОВ "БФ Груп".

Борисенко двічі балотувався до парламенту: у 2019-му — як самовисуванець по 98-му округу Київської області, а у 2014-му — від "Народного фронту". Але так і не переміг.

Під час кампанії 2014 року Борисенко заявив, що йому погрожували. Пізніше на приватне подвір’я політика кинули вибуховий пакет, а в самого кандидата стріляли. Він у цей час був у бронежилеті, який, як твердить політик, почав носити після погроз. Згодом тогочасний очільник СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що у цій справі затримали як підозрюваного громадянина Росії. ЗМІ зазначали, що Наливайченко не виключав, що замах міг бути скоєний для самопіару.