Повторні місцеві вибори відбудуться у чотирьох областях України

Вибори відбудуться у Київській, Чернігівській, Вінницькій та Сумській областях
Головне
Повторні місцеві вибори відбудуться у чотирьох областях України
Вибори (фото: Парламент UA)
16 Листопада 2020, 19:19
читать на русском

У кількох містах Київської, Чернігівської, Вінницької та Сумської областей Україні відбудуться повторні місцеві вибори. Про це повідомляє Центральна виборча комісія на своїй сторінці у Facebook.

Вибори можуть визнатись такими, що не відбулись, наприклад, якщо обрана людина відмовляється від мандата чи посади або якщо виборчий процес був зупинений через введення воєнного або надзвичайного стану. Поки відомо про 4 області, де знову проведуть голосування: Київська, Чернігівська, Вінницька, Сумська, - зазначили у Центрвиборчкомі.

На 17 січня 2021 року вже призначено вибори міського голови Новгорода-Сіверського Чернігівської області, на 31 січня 2021 року — міського голови Борисполя, що на Київщині. Нагадаємо, обрані на виборах 25 жовтня мери цих міст померли.

Крім того, за даними ЦВК, поки без дат, але повторні вибори відбудуться також у Броварах Київської області, де суд призначив повторні вибори міського голови та депутатів міськради, а також у селі Уланівка на Вінниччині, де суд призначив повторні вибори сільського голови.

Читайте також

Водночас у ЦВК нагадали, що не пізніше як за 48 днів до дня голосування політична партія має подати до ЦВК копію рішення (з підписом керівника та печаткою партії) про участь її місцевих організацій у виборах. Порушення порядку висування кандидатів може бути підставою для відмови в реєстрації.

Нагадаємо, 28 жовтня стало відомо, що чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який лідирував на місцевих виборах, помер від COVID-19. Федорчук не дожив місяць до свого 61-го дня народження. Через смерть Федорчука у Борисполі проведуть повторні вибори.

Читайте також

29 жовтня міський голова Новгорода-Сіверського Олег Бондаренко помер у Чернігові в обласній лікарні. У померлого була двобічна пневмонія і діагностований коронавірус.

У Павлограді Дніпропетровської області від коронавірусу помер колишній міський голова  Іван Метелиця, який був одним з претендентів на мерське крісло, але не переміг.

У Львівській області теж не обійдеться без повторних виборів. Голова Мурованської ОТГ Зіновій Петрух помер через шість днів після переобрання на новий термін. Точна причина смерті 52-річного чоловіка невідома.

25 жовтня на Черкащині від коронавірусу помер кандидат у депутати Христинівської міськради від "Європейської солідарності" Олександр Кучеренко.

16 листопада помер новообраний міський голова Конотопа Сумської області Олександр Луговий.

1