Керівництво митниці можуть змінити у лютому – Гетманцев

Причина – погані показники наповнення бюджету
Керівництво митниці можуть змінити у лютому – Гетманцев
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
25 Січня 2022, 19:53
читать на русском

У лютому можуть відбутися кадрові зміни у Державній митній службі України через погані показники роботи.

Про це заявив нардеп "Слуги народу", голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише видання "Фокус".

Податкова служба вже показує результати. У нас у січні цього року, якщо порівнювати зі січнем минулого року, очікується 22,5% ПДВ плюс. Це шляхом детінізації РРО та припинення роботи "скруток". Я можу констатувати, що податкова одужує і ми матимемо вже нормальні процеси в цій службі, а щодо митниці, то там проблеми є, ми їх констатуємо, у нас було дуже жорстке рішення комітету в грудні минулого року щодо митниці, - сказав нардеп.

За його словами, якщо "продовжуватиметься та сама вакханалія, яка є сьогодні, доведеться приймати рішення".

А там десь за нашими оцінками ховається приблизно мінімум 50 млрд гривень надходжень до бюджету. Якщо це все триватиме, то вже у лютому ухвалимо кадрові рішення щодо митниці. буде потрібно, ми змінимо керівництво всього цього органу, - підсумував Гетманцев.

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року слідчі ​Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у хабарництві керівнику Івано-Франківської митниці. Чиновник щомісяця вимагав хабарі в експортерів вітчизняної продукції.

Читайте також