Керівниця податкової на Київщині купувала елітну нерухомість та перераховувала незаконні доходи до рф (відео)

Проти чиновниці відкрили справу за незаконне збагачення
Керівниця податкової на Київщині купувала елітну нерухомість та перераховувала незаконні доходи до рф (відео)
26 Червня 2023, 16:50
читать на русском

Працівники ДБР провели низку обшуків у керівниці одного з обласних підрозділів Державної податкової служби, що межує зі столичним регіоном. Обшуки пройшли у межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного збагачення чиновниці (ч. 1 ст. 368-5 КК України).

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що матір податківиці у 2021 році набула право власності на квартиру та два паркомісця в одному із елітних житлових комплексів Києва. За попередньою оцінкою, ринкова вартість майна становить 12 млн гривень, що суттєво перевищує офіційні доходи як самої чиновниці, так і її матері.

Крім того, посадовиця через знайому продала свою квартиру та дві земельних ділянки в АР Крим, але ці гроші також не могли покрити покупку елітної нерухомості в Києві.

Отримані від угоди мільйони рублів були перераховані на рахунок чоловіка фігурантки у російському банку, який перебуває під санкціями України та ЄС. Також податківиця сплатила податки до бюджету рф за реалізацію цього майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, працівники ДБР викрили та повідомили про підозру запорізькому полковнику ДСНС, який торгував відомчим пальним та наживався на війні. Сума збитків держави складає понад 2,3 млн грн.

Читайте також

1