Керівник благодійної організації продавав гуманітарну допомогу - фото

Злочинця викрили в Одеській області
Керівник благодійної організації продавав гуманітарну допомогу - фото
Розкрадання гумдопомоги в Одеській області Фото: gp.gov.ua
6 Червня 2022, 16:02
читать на русском

В Одеській області арештували керівника крупного благодійного фонду, який продавав військову гуманітарну допомогу.

Як повідомили у поліції, чоловік організував постачання від міжнародних донорів в Україну касок, бронежилетів, медичного та іншого приладдя нібито для потреб армії. Проте, попри обіцянки закордонним благодійникам передавати гуманітарний вантаж за призначенням, він усе це продавав.

Його було затримано під час одержання майже півмільйона гривень за продаж медичних товарів, військової амуніції та військових приладів.

В Офісі генпрокурора зазначили, що за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури директору благодійного фонду повідомлено про підозру у продажі товарів гуманітарної допомоги та незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Злочинцю загрожує від п'яти до семи років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та конфіскація майна.

Нагадаємо, нещодавно заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації викрили на махінаціях з гуманітарною допомогою.

1