Чиновник Чернівецької ОВА у війну заробляв на гуманітарній допомозі

Заступник голови ЧОВА долучив до махінацій спільника з лікарні
Чиновник Чернівецької ОВА у війну заробляв на гуманітарній допомозі
Керівника медзакладу арештували на Буковині Фото: ssu.gov.ua
1 Червня 2022, 13:00
читать на русском

Заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації викрили на махінаціях з гуманітарною допомогою.

За даними Служби безпеки, посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії у якості гуманітарної підтримки.

Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл "швидких" і визначив один з обласних медзакладів, як отримувача частини цієї гумдопомоги. Оборудку вдалося провести через гендиректора медустанови, - розповіли в СБУ.

Вдалося встановити, що керівник лікарні переоформив 5 отриманих швидких на його ж таки громадську благодійну організацію для надання платних транспортних послуг хворим.

Тобто зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави, - кажуть у відомстві.

Джерело у правоохоронних структурах повідомило Парламент.UA, що у махінаціях підозрюють Артура Мунтяна. Його батько - колишній голова облради Іван Мунтян, якого підозрювали у хабарі. За версією слідства, він вимагав 400 тисяч доларів у підприємця за передачу в оренду комунального санаторію "Брусниця". Суд досі не ухвалив рішення щодо хабаря Івана Мунтяна.

Чиновник з Чернівецької ОВА, який заробляв на гуманітарці Фото: https://www.facebook.com/policebukovyna

Нагадаємо, у Львівській області затримали підозрюваних у розкраданні гуманітарної допомоги. За інформацією ЗМІ, йдеться про колишнього чиновника ЛОДА та президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

1