Допоміг заробити братові: керівник медзакладу брав гроші за перевезення швидкими

Гендиректор лікарні вимагав плату від хворих
Допоміг заробити братові: керівник медзакладу брав гроші за перевезення швидкими
Керівника медзакладу арештували на Буковині Фото: ssu.gov.ua
6 Травня 2022, 15:43
читать на русском

На Буковині керівник медзакладу організував платні перевезення каретами швидкої допомоги.

Як повідомляє управління СБУ в Чернівецькій області, чоловік налаштував "родинний бізнес". Він вимагав від хворих гроші за транспортування швидкими, водієм яких був його рідний брат.

Правоохоронці зафіксували факт вимагання 16 тис. грн від буковинця за транспортування його з Чернівців до Ужгорода і затримали родича посадовця після розрахунку за цю послугу просто на території лікарні, - кажуть в СБУ.

В межах кримінального провадження, розпочатого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, посадовцю повідомлено про підозру.

Окрім того, триває розслідування щодо причетності цього керівника медзакладу та інших осіб до організації механізму привласнення гуманітарної допомоги, виділеної іноземними донорами для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, цивільного захисту населення у зв’язку із збройною агресією рф проти України.

Нагадаємо, у Львівській області затримали підозрюваних у розкраданні гуманітарної допомоги. За інформацією ЗМІ, йдеться про колишнього чиновника ЛОДА та президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Читайте також

1