Відкат на закупівлях медобладнання: детективи НАБУ заскочили на хабарі нардепа Кузьміних (фото)

"Слуга народу" саме отримував "зароблених" 558 тисяч гривень
Головне
Відкат на закупівлях медобладнання: детективи НАБУ заскочили на хабарі нардепа Кузьміних (фото)
Фото: НАБУ
28 Січня 2022, 18:51
читать на русском

Прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Про це повідомило НАБУ у телеграм-каналі.

За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

За інформацією ЗМІ йдеться про 30% "відкату" від суми двох контрактів по 10 мільйонів кожен на закупівлю обладнання для лікарні на Житомирщині.

Наразі Бюро не може затримати нардепа згідно з законом, але відомство звернеться до генпрокурора для підписання підозри.

Як відомо, Кузьміних - голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли "слуги" мають проблеми із законом через хабарі. Так 14 вересня 2020 року Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. 25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО. Він повідомив, що мандат складати не збирається.

Читайте також

1