У Львові лікарка вимагала хабарі з учасників АТО/ООС за оформлення інвалідності - відео

На свої "послуги" медик встановила різні розцінки
У Львові лікарка вимагала хабарі з учасників АТО/ООС за оформлення інвалідності - відео
Операція ООС (Фото: Фейсбук ООС)
2 Червня 2021, 18:25
читать на русском

Служба безпеки України викрила медика Львівського обласного госпіталю ветеранів на вимаганні хабарів. За "грошову винагороду" зловмисниця допомагала в оформленні інвалідності для учасників АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть із тих осіб, які мали законні підстави на отримання інвалідності.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що корупційна схема працювала ще на етапі формування первинних документів. На свої "послуги" медик встановила різні розцінки. Зокрема, за зміну групи інвалідності пораненому бійцю хотіла 8 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали жінку згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всієї суми неправомірної вигоди від учасника бойових дій.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання жінки правоохоронці знайшли теки з документами бійців АТО та чорнові записи.

Затриманій готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Готується також клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що державне бюро розслідувань викрило лікарку військового госпіталю за вимагання хабаря в учасника ООС за підтвердження групи інвалідності.

Читайте також