Росіяни намагались завербувати військового ВМС України - СБУ

Спецслужби РФ шантажували українця та психологічно тиснули
Росіяни намагались завербувати військового ВМС України - СБУ
Збройні Сили України, ЗСУ (фото: facebook.com/GeneralStaff.ua)
23 Грудня 2020, 20:22
читать на русском

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила агента спецслужб РФ з-поміж військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України, якого завербувала ФСБ РФ під час відвідування тимчасово окупованої території АР Крим у сімейних справах.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що військовослужбовця ЗСУ під час перетину пункту пропуску з ТОТ АРК завербували представники російських спецслужб шляхом шантажу та психологічного тиску.

Так, співробітник ворожої спецслужби доручив українському військовослужбовцю завдання зі збору інформації військового характеру та суспільно-політичної ситуації в південному регіоні України.

Читайте також

Зазначається, що після повернення на контрольовану Україною територію військовослужбовець ЗСУ добровільно повідомив про всі обставини свого вербування та відмовився від виконання завдань ворожих спецслужб. Однак Приморський районний суд Одеси визнав його винним у готуванні до держзради у формі шпигунства і звільнив від кримінальної відповідальності за державну зраду.

Нагадаємо, що колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, засудженого до 12 років позбавлення волі за державну зраду, звільнили від покарання за станом здоров'я.

Богунський районний суд Житомира своєю ухвалою від 1 жовтня 2020 року звільнив засудженого Ганиша від відбування покарання. Зазначається, що адвокат Ганиша просив звільнити його через виявлення тяжкої хвороби серця, необхідності оперативного втручання і постійного нагляду.

1