Ексдепутата, засудженого до 12 років за держзраду, звільнили

Ганиша звільнили від відбування покарання через проблеми з серцем
Ексдепутата, засудженого до 12 років за держзраду, звільнили
Василь Ганиш (фото УНІАН)
26 Жовтня 2020, 20:11
читать на русском

Колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, засудженого до 12 років позбавлення волі за державну зраду, звільнили від покарання за станом здоров'я.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерело в правоохоронних органах та Реєстр судових рішень.

Богунський районний суд Житомира своєю ухвалою від 1 жовтня 2020 року звільнив засудженого Ганиша від відбування покарання. Зазначається, що адвокат Ганиша просив звільнити його через виявлення тяжкої хвороби серця, необхідності оперативного втручання і постійного нагляду.

Ганиш відбуває покарання у Житомирській виправній колонії. Довідку про його хворобу суду надала лікарсько-консультативна комісія КП "Лікарня № 2".

З урахуванням безпосередньо досліджених належних та допустимих доказів, судом встановлено, що (Ганиш – ред.) хворіє на тяжку хворобу, яка перешкоджає відбуванню покарання згідно п.1 розділу УІІІ Переліку хвороб, які є підставою для подання до суду матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що клопотання захисника підлягає до задоволення, - йдеться у рішенні суду.

Читайте також

Співрозмовник з правоохороних органів повідомив, що суд виніс рішення незаконно, оскільки посилатись тільки на довідку про стан здоров'я Ганиша з районної лікарні не можна. Висновок про стан здоров'я засудженого повинна видавати спеціальна комісія.

Він додав, що Житомирська обласна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення суду.

Зазначимо, 28 квітня 2015 року ексдепутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники Служби безпеки України спільно з українською Держприкордонслужбою. Ганиша в листопаді 2018 року засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Читайте також

Нагадаємо, прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова. Його звинувачують у вчиненні державної зради та замаху на скоєння терористичного акту.

Генерал-майор збирав на території України інформацію, яка становить державну таємницю та передавав її представникам спецслужб Російської Федерації.

1