Підбурював до держзради: посадовцю ФСБ Росії повідомили про підозру

Він шляхом умовлянь, підкупу та погроз закликав прикордонників у Криму вчиняти дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України
Підбурював до держзради: посадовцю ФСБ Росії повідомили про підозру
СБУ (фото: Facebook)

Служба безпеки України заочно повідомила посадовцю Федеральної служби безпеки Росії про підозру у підбурюванні до державної зради.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, у лютому-березні 2014 року посадовець ФСБ перебував у Сімферополі в Криму і, "діючи за попередньою змовою з іншими представниками ФСБ та Збройних сил РФ, вчиняв дії, направлені на порушення суверенітету і територіальної цілісності України".

Співробітник ФСБ РФ шляхом умовлянь, підкупу та погроз закликав військовослужбовців Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, Сімферопольського прикордонного загону, дислокованого на території АР Крим, вчиняти дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України, – заявили в прокуратурі.

Мова йде про неперешкоджання спротиву підривним діям військових підрозділів РФ та перехід на бік російської прикордонної служби, уточнили у відомстві.

Читайте також

В Офісі генерального прокурора не уточнили імені посадовця.

Нагадаємо, прокурори затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова. Його звинувачують у вчиненні державної зради та замаху на скоєння терористичного акту.

1