Кернес отримав повноваження мера без присутності на сесії міськради

Скласти присягу особисто Кернес не зміг
Кернес отримав повноваження мера без присутності на сесії міськради
Геннадій Кернес
9 Грудня 2020, 12:28
читать на русском

Геннадій Кернес, обраний харківським міським головою, сьогодні, 9 грудня, отримав відповідні повноваження.

Як повідомляє місцеве медіа Status Quo, голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова відкрила першу сесію міськради нового скликання та оголосила, що Кернес був зареєстрований міським головою відповідно до результатів виборів.

Мозгова відзначила, що відповідно до законодавства, голова зобов'язаний скласти присягу особисто, тільки якщо він обирається на цю посаду вперше. Однак Кернес вже присягав 24 листопада 2010 року.

Читайте також

Як повідомив під час сесії головуючий Олександр Новак, новообраний мер запропонував кандидатуру депутата міськради Ігоря Терехова на пост секретаря міськради. За його словами, Кернес надіслав на електронну пошту мерії відповідний лист з електронним підписом.

Нагадаємо, що 2 грудня депутати Харківської міської ради прийняли рішення про зміну регламенту, аби першу сесію нового міськради провели без мера Геннадія Кернеса (досьє Кернеса).

Відповідне рішення ухвалили під час 38-го засідання Харківської міськради 2 грудня. Зміни до регламенту підтримали 53 депутати, 7 - проголосували "проти".

Сам Геннадій Кернес лікується від коронавірусу у берлінській клініці "Шаріте".

Днями стало відомо, що новообраний голова Харківської міської ради через це не встигає на першу сесію, заплановану на 9 грудня.

1