Київ готовий розгорнути додаткові COVID-ліжка, але лікувати буде нікому - Кличко

Є обладнання, апарати ШВЛ та ліжка, але хто буде лікувати
Київ готовий розгорнути додаткові COVID-ліжка, але лікувати буде нікому - Кличко
Хворі на коронавірус у лікарні під киснем Фото: facebook.com/moz.ukr
1 Листопада 2021, 09:28
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у місті можуть розгорнути ще шість тисяч місць у лікарнях для хворих на COVID-19 у разі потреби. Втім, Києві не вистачає медиків, які б працювали з "ковідними" хворими.

Про це Кличко сказав в етері телеканалу "Україна 24".

У Києві ми підготували 5,5 тисячі місць в інфекційних відділеннях. Якщо буде необхідно, ми готові надати ще плюс 6 тисяч місць. Ми боїмося одного – вибуху захворюваності, який може паралізувати медичну систему, коли кількість хворих перевищуватиме кількість місць у лікарні, - зазначив він.

За його словами, деякі політики заявляють про можливість розгорнути у Києві мобільні шпиталі. Втім, саме медиків не вистачає. При цьому київська влада додатково доплачує тим, хто працює з хворими на коронавірусу. Вони отримують 30-35 і навіть 40 тисяч гривень на місяць.

Ми можемо зробити ще багато місць, але найголовніше питання – хто надаватиме допомогу? Нам не вистачає лікарів. Сьогодні вже лікарі працюють на межі напруги, - сказав Кличко.

Кличко зазначив, що для розгортання додаткових місць є обладнання, а також понад 500 апаратів штучної вентиляції легень. А 90% місць забезпечені киснем.

На сьогодні все одно залишається загроза того, що кількість хворих перевищуватиме кількість лікарів та місць у лікарнях.

Нагадаємо, що через різке погіршення ситуації з ковідом, в Києві з 1 листопада діятимуть карантинні обмеження "червоної" зони.

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" повідомило, як працюватиме столична підземка під час посилення карантину з 1 листопада. А з 1 листопада столичні школярі не повернуться за парти, а перейдуть на дистанційне навчання.

Читайте також наш матеріалВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено 

Читайте також